Start van hoofdcontent

Stad

nl

Seksende mannen krijgen gratis vaccinatie op Gay Pride

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 augustus 2017, 11.59 uur

De GGD gaat op de Gay Pride gratis prikken uitdelen aan mannen die seks met elkaar hebben.

Homo's kunnen komende vrijdag en zaterdag langskomen op Reguliersdwarsstraat 33-H waar verpleegkundigen vaccinaties tegen hepatitis B verstrekken.

In een persbericht laat de GGD weten dat sinds een aantal jaar in Amsterdam een daling is van het aantal hepatitis B infecties onder mannen die seks hebben met mannen. Onderzoek heeft aangetoond dat deze afname te danken is aan het hepatitis B vaccinatieprogramma dat sinds 2002 in de hoofdstad loopt. Ondanks deze daling van het aantal hepatitis B gevallen, benadrukt de GGD dat tussen 10.000 en 12.000 mannen (die seks hebben met mannen) nog steeds niet gevaccineerd zijn en roept hen op zich alsnog te laten vaccineren.

De gratis vaccinatie wordt bij de GGD aangeboden op de Soa polikliniek en de afdeling Infectieziekten. Sinds 2006 vaccineert de GGD ook in het uitgaanscircuit. Een team verpleegkundigen en wervers trekt er één keer per maand op uit om mannen in het uitgaanscircuit te informeren en te vaccineren. Sinds de start van het landelijke vaccinatieprogramma zijn er ruim 17.000 mannen in Amsterdam gevaccineerd. De GGD schat echter dat er in haar werkgebied circa 10.000-12.000 MSM nog niet gevaccineerd zijn.