Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurvrouw bejaard echtpaar: 'Flink toegetakeld bij woningoverval'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 augustus 2015, 00.28 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Het oudere echtpaar, dat vanmiddag aan hun woning aan de Heemstedestraat in Zuid werd overvallen, is volgens een buurvrouw 'flink toegetakeld'. De man, die net als zijn vrouw in de tachtig jaar oud zou zijn, zou daarbij flinke verwondingen in het gezicht hebben opgelopen.

Volgens de vrouw zouden de overvallers onder valse voorwendselen de woning binnen zijn gekomen. 'Ik hoorde dat ze zich voorgedaan hebben als agenten. Ik denk dat het echtpaar in goed vertrouwen de deur heeft opengedaan', zegt ze erover tegen RTV NH. Wat zich vervolgens in de woning heeft afgespeeld, wordt onderzocht door de politie.

Lees ook: Ouder echtpaar gewond bij woningoverval in Zuid

Na de woningoverval werd het gewonde echtpaar met een ladderwagen van de brandweer uit de woning gehesen. 'Ik zag hoe ze uit huis gehaald werden en de ambulance in gingen. Ik kon alleen hun gezichten zien, de man had behoorlijke verwondingen aan zijn hoofd en ze leken allebei erg geschrokken', gaat de buurvrouw verder.

Onbegrijpelijk vindt ze het: 'Hoe kun je dat nou doen met die oude mensen? Belachelijk. Als ze geld hadden gehad, hadden ze dat wel afgegeven, daar was geen geweld voor nodig'. Volgens de vrouw woont het echtpaar al zeker 40 jaar in de buurt. 'Ik zie ze elke dag wel op hun balkonnetje zitten. Het zijn enorm lieve mensen'.