Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Definitieve oplossing Marnixstraat laat nog even op zich wachten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 augustus 2015, 16.47 uur

Het kan nog even duren voor er een definitieve oplossing komt voor het fietspad langs de trambaan op de Marnixstraat.

Volgens een gemeentewoordvoerder wordt er momenteel 'hard gewerkt om verschillende maatregelen op een rij te zetten'. Een te snelle ingreep zou echter meer verkeersonveiligheid in de hand kunnen werken, stelt de gemeente. 'Denk je bijvoorbeeld in dat bij het ophogen van het fietspad fietsers eerder geneigd zullen zijn op de trambaan te gaan rijden. Ook dit kan weer onveilig zijn. Vandaar dat er verschillende experts goed naar het probleem moeten kijken'.

Wanneer er precies een oplossing komt is nog niet duidelijk. Wel plaatste de gemeente gisteren al een waarschuwingsbord. 'We zijn ons doordrongen van de urgentie', aldus de zegsvrouw. 'Er komt wellicht op korte termijn ook al een tijdelijke maatregel, zoals een rood-witte markering op de rand'.

Lees ook: Slachtoffers stoeprand Marnixstraat willen gemeente aanklagen

De afgelopen maanden kwamen verschillende fietsers hard ten val door de rand, die het laaggelegen fietspad scheidt van de tram- en busbaan. Buurtbewoners maken zich grote zorgen om het grote aantal valpartijen. Vorig jaar kwam een 42-jarige man om het leven nadat hij viel en vervolgens geraakt werd door een bus.