Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Harde knallen en lichtflitsen' in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 augustus 2015, 13.05 uur · Foto: Huey-dean van Eerde

Mocht je de komende weken rustig door Noord lopen en plots harde onweersknallen horen en lichtflitsen zien, probeer dan niet te schrikken: het is alleen maar de Noord/Zuidlijn.

Vanaf komende maandag wordt vier weken lang de stroomvoorziening van de metrolijn getest. De derde rail van het traject tussen de Sixhaven en het opstelstation ten noorden van station Noord wordt onder stroom gezet. Tijdens één van die testen wordt er bewust kortsluiting gemaakt. 'Mogelijk kunt u hierdoor tussen 16.00 en 19.00 uur twee tot vier harde knallen (120 dBa) horen en lichtflitsen zien. De knallen zijn te vergelijken met een donderslag tijdens onweer', schrijft de gemeente in een brief aan buurtbewoners.

De gemeente heeft de afgelopen tijd het traject al afgeschermd met hekken. 'Door de grote hoeveelheid energie die vrijkomt bij het testen van is het gevaarlijk om in de buurt van het spoor te zijn.' Voor onbevoegden is het dan ook ten strengste verboden om op het testterrein te komen voegt de gemeente daar nog aan toe.