Stad

NL
V

Bezoekers Appelsap: 'Ik durf bijna niet op het gras te lopen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 augustus 2015, 20.06 uur

Het was drie dagen geleden nog even spannend of het hiphopfestival Appelsap überhaupt door zou gaan. Actiegroep Vrienden van het Flevopark hadden een kort geding aangespannen om het festival te stoppen. Maar vanmiddag ging het uitverkochte festival dan toch van start.

'Ik kan zeggen dat we de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet zagen. Er was niet al te veel sweat. Maar het is toch heerlijk om hier te staan. Ja, ik ben heel blij vooral', zegt Rogier Smalhout, mede-oprichter van Appelsap. Er zijn dan ook geen extra maatregelen genomen door de organisatie. 'We hebben heel veel contact met alle diensten: politie, brandweer, gemeente. We hebben eigenlijk aan alles gedacht. Het is gewoon een compleet veilig en heel doordacht festival', meent Smalhout.

Aan de bezoekers zal het in ieder geval niet liggen. 'Ik heb sowieso altijd liefde voor de natuur man. Dus dat komt sowieso goed', zegt een van de bezoekers. 'Natuurlijk man. Ik durf bijna niet op het gras te lopen nu. We gaan het netjes houden, maar we gaan wel gewoon genieten, of niet?', zegt een bezoeker die naast hem staat.

Voorgaande jaren werd Appelsap altijd gehouden in het Oosterpark. Maar ook het Flevopark valt in de smaak van de bezoekers. 'Nieuw park, nieuwe omgeving, goede sfeer. Ik heb ook het gevoel dat het een stuk groter is nu. En ja, helemaal top!', zegt bezoeker. 

Maandag inspecteert actiegroep Vrienden van het Flevopark het park samen met wethouder Choho. Maar vandaag kan er nog gefeest worden tot 23.00 uur.