Start van hoofdcontent

Stad

nl

Graffitispuiter krijgt stroomstoot tijdens vlucht voor politie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 augustus 2015, 14.18 uur · Foto: Ron Keijzer

Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag vijf mannen aangehouden in de buurt van de Donauweg. Het kwintet zou op metro's van het GVB graffiti hebben gespoten. Tijdens het vluchten raakte één persoon gewond.

Dat meldt een woordvoerster van de politie. Een beveiliger betrapte het vijftal op het rangeerterrein bij de Isolatorweg. Hij waarschuwde hierop de politie. Agenten gingen op zoek naar de graffitispuiters. Een helikopter zocht mee vanuit de lucht. 

Tijdens het vluchten raakte een 24-jarige Duitser gewond. Hij kreeg een stroomstoot. Volgens de politie ligt de man nog in het ziekenhuis. Hij zou aanspreekbaar zijn.

De overige vier verdachten werden dankzij de warmtebeeldcamera van de helikopter gevonden bij de A10. Het gaat om een 31-jarige Spanjaard, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 21-jarige Engelsman en een 29-jarige Zwitser. Ze zitten allemaal nog vast en worden verhoord. 

Het GVB laat aan AT5 weten aangifte te hebben gedaan. Aan de treinstellen zou voor ruim 40.000 euro schade zijn ontstaan. 

Heli treft 5 verdachten aan, nabij het spoor Donauweg #Amsterdam Allen aangehouden door @Politie_Adam ^32

— Politiehelikopter (@DePolitieheli) 10 augustus 2015