Start van hoofdcontent

Ajax

nl

VIDEO: Strepen Adidas terug op Ajax-tenue

31 maart 2009, 13.23 uur · Aangepast 4 april 2009, 15.03 uur

De Ajax-directie heeft de geruchten bevestigd dat er vanaf aankomend seizoen ook in de competitiewedstrijden Adidas strepen op de mouwen van het Ajax-shirt zijn te zien.

Tot dusver waren de strepen enkel op de UEFA Cup-shirts te zien. Adidas wilde bij het ingaan van het contract in 2000 de strepen op elk shirt maar dit stuitte op groot verzet onder de supporters waarop de shirtsponsor dit verzoek introk.

Bij het afsluiten van een opgewaardeerd contract tussen de club en Adidas was één van de randvoorwaarden dat de strepen ook op de competititeshirts te zien moeten zijn.

Schandalig

De AFCA Supportersclub meldt in een verklaring op hun website dat zij de Ajax-directie te kennen hebben gegeven, het schandalig te vinden dat men tien jaar later weer voorbij gaat aan de emotionele waarde van het Ajax-shirt. Er wordt hiermee regelrecht afbreuk aan de clubcultuur en tradities gedaan. Verder vinden ze het onbegrijpelijk, zeker gezien de heftige reacties van tien jaar geleden, dat er geen overleg is gepleegd met de supporters.