Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pijnlijke vergissing GVB bij halte voor Ajax-icoon

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 augustus 2015, 16.47 uur

De legendarische Ajaxtrainer Bobby Haarms krijgt een tramhalte aan de gloednieuwe Bob Haarmslaan op het Zeeburgereiland. Pijnlijk genoeg blijkt de naam op de halte niet correct gespeld.

Bob Haarms, onder de supporters liefkozend Bobby genoemd, was één van de populairste clubmensen in de geschiedenis van Ajax. 'De Goede Beul', een bijnaam die hij verdiende als hersteltrainer, had zelfs een eigen fanclub en heeft een standbeeld voor de Arena. Met een straat en een halte op IJburg wordt Haarms geëerd. De familie rijdt symbolisch door een doek om de nieuwe tramhalte te openen.

Ook wijkagent Joy's Buth is enthousiast en ze plaatste een foto op twitter. 

Feestelijk in gebruik genomen 20 augustus door de familie van Bob Haarms. Omstreeks 09:30 uur rijdt de fam door doek pic.twitter.com/JuXQAH4LQX

— Joy's Buth (@PolijburgOost) 14 augustus 2015

Een snelle blik op de naam leert dat er dus een 'r' mist. Reizigers zullen dus vooralsnog bij de Bob Haamslaan in- en uitstappen. Het GVB heeft nog zes dagen om de naam aan te passen voordat de halte officieel onthuld wordt. 

Update 14.45 uur
'Wij zijn ons een hoedje geschrokken na jullie berichtgeving', zegt een woordvoerder van het GVB tegen AT5. 'Er zijn drie posters gedrukt, door een technisch mankement in de drukkerij is bij een van de drie een 'r' verdwenen. De poster is vandaag nog vervangen, want dit kan natuurlijk niet.'