Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden metrostation Zuid voltooid, metro's rijden weer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 augustus 2015, 19.15 uur

De metro's rijden vanaf vandaag weer volgens de normale dienstregeling, na zeven weken werkzaamheden rondom station Zuid. Het oponthoud was nodig voor de toekomstige Noord-Zuidlijn.

Naast de aanleg van 2,5 kilometer nieuw spoor is er een overkapping gemaakt op het metroperron en is de eindhalte van de Noord-Zuidlijn aangepast met het oog op het toenemend aantal reizigers. Zo is het aantal toegangspoortjes uitgebreid van zeven naar achttien stuks.

Door de financiële problemen en het uiteindelijke faillissement van Imtech was het nog even de vraag of de werkzaamheden deze week  afgemaakt konden worden. Imtech was verantwoordelijk voor onder andere leidingen en roltrappen van stations van de Noord/Zuidlijn, De vrees bij de Amsterdamse politiek bestaat dat de bouw van de metrolijn opnieuw vertraging zal oplopen. Bij de werkzaamheden rond station Zuid is dit dus niet het geval.

Tijdens de werkzaamheden reed metro 50 niet verder dan station Zuid. Lijn 51 van Amstelveen naar Centraal reed helemaal niet. Vervoersbedrijf GVB trakteert de reizigers maandag op een muzikaal onthaal op het vernieuwde perron, om ze te bedanken voor hun geduld en begrip in de afgelopen weken.