Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Man vraagt op Facebook om buren te laten vermoorden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2015, 11.09 uur

Een boze bewoner van een appartementencomplex aan het IJ zou op Facebook een 'gegarandeerde beloning' van twintigduizend euro hebben uitgeloofd om zijn buurvrouw en haar huisvriend om het leven te brengen.

Een hoogopgelopen burenruzie zou ten grondslag liggen aan de oproep, schrijft De Telegraaf. Woningcorporatie Ymere en de politie zouden het al jaren slepende conflict aan de Coffijboomstraat in het Centrum op zijn beloop laten.

Op de Facebookpagina schrijft de dreigende buurman antisemitische teksten en roept hij op om zijn buren om het leven te brengen. 'Ik heb nog één verlangen in dit leven: dit duivels gebroed uit te roeien. (…) Ieder hoofdstuk is mij tienduizend euro waard.' En: 'Iedereen mag mee komen helpen. (…) Als ik maar het genoegen heb eigenhandig de lichtjes uit te doen.'

Onder het bericht schrijven contacten van de buurman bereid te zijn om mee te helpen om het conflict 'definitief te beëindigen'. De buurvrouw slaapt regelmatig ergens anders vanwege de geluidsoverlast van haar buurman. Volgens haar buurman verdraait ze alles. 'We verdenken haar zelfs van dat ze onze mailbox hackt.'

Volgens de politie doen de betrokkenen over en weer aangifte tegen elkaar, onder meer van vernieling en mishandeling. De wijkagent is bekend met het langlopende conflict. De Facebook-bedreiging wordt door de recherche onderzocht.