Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drukte bij de pont in Noord na Sail-In

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2015, 23.03 uur

Veel mensen zijn naar Noord gegaan om daar te kijken naar de botenparade van de Sail-In. Na de parade willen veel mensen natuurlijk zo snel mogelijk weer naar huis. Maar dat ging niet erg soepel.

Vanwege de drukte op het IJ kunnen de pontjes niet zo vaak heen en weer varen als normaal gesproken het geval is. Daarom hoopte het aantal wachtenden voor een pont zich snel op. Bij de Buiksloterweg in Noord stonden de mensen rijen dik. Dit is de kortste overtocht tussen centraal station en Noord. 

In onze Whatsapp kregen we foto's binnen van de drukte. 'Totale chaos bij de pont', zegt iemand die stond te wachten. Er zou ook iemand zijn flauwgevallen. De politie riep eerder op om uit te wijken naar het IJplein iets verder op of bij de NDSM-werf. Nu meldt de politie op Twitter dat alle pontjes weer 'prima bereikbaar' zijn. 

Het GVB meldt geen noemenswaardige incidenten. 'Je doet wat je kunt. Maar soms is het niet mogelijk om te varen. Maar we proberen wel om zoveel mogelijk te varen', zegt een woordvoerder van het GVB tegen AT5. De politie probeert de situatie aan de Buiksloterweg in goede banen te leiden.

Maar de politie kan dan tweeten dat de pontjes prima bereikbaar zijn, de rijen zijn bij het Azartplein nog lang. Een uur, volgens een AT5-verslaggever. Aan de overkant is daar SAIL Music Marina met het Concertgebouworkest.

Pont vanaf Buiksloterweg naar CS is erg druk. alternatief: pak de pont vanaf IJplein of vanaf NDSM.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) August 19, 2015