Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Waarnemend hoofdredacteur Telegraaf stapt op'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2015, 22.09 uur

De waarnemend hoofdredacteur van De Telegraaf, Jan-Kees Emmer, zou samen met zijn drie adjuncten zijn opgestapt. De adjunct-hoofdredacteuren zijn Joost de Haas, Stella Ruisch en Babette Wieringa. Ze zijn ontevreden over het beleid van de huidige directie van TMG.

Dit schrijft Quote. Eerder stapte hoofdredacteur Sjuul Paradijs al op. Ook hij was het niet eens met de leiding van TMG. De uitgever wil bepaalde redactionele delen van De Telegraaf opsplitsen. Dit viel verkeerd bij Paradijs en hij ging weg. Nu lijkt de rest van de leiding van de krant ook weg te gaan.

Per 1 september begint de nieuwe hoofdredacteur Paul Jansen bij de krant. Marijn Jongsma wordt genoemd als nieuwe adjunct. Hij werkte ooit bij de Financiële Telegraaf en is nu werkzaam bij het Financieele Dagblad. 

Of de vier adjunct-hoofdredacteuren in dienst blijven bij de krant is nog niet bekend. Volgens de berichtgeving op de site van Quote kon een TMG-woordvoerder ontkennen noch bevestigen dat de vier vertrekken. 'De organisatie is in ontwikkeling, maar er is verder geen nieuws wat ons betreft.' Ook Jan-Kees Emmer zelf wilde niet reageren.