Stad

Dansend publiek met 'bloed' besproeid tijdens Blood Rave

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 augustus 2015, 13.12 uur

Whatsapp

Amsterdam heeft er een opmerkelijk dansevenement bij. Op 31 oktober wordt er een Blood Rave georganiseerd waarbij het publiek met 'bloed' wordt besproeid.

Volgens de organisatie, een samenwerking van ervaren dansorganisatoren, is er nooit eerder in de wereld een bloedfeest georganiseerd. 'We merkten vanuit de achterban dat er vraag is naar een Blood Rave. Halloween wordt in Nederland steeds actiever beleefd, maar er is vraag naar een wat rauwere beleving', aldus een van de organisatoren die vanwege het karakter van het evenement anoniem wil blijven.

Het idee komt van film Blade, een horror-actiefilm uit 1998 over een vampierjager. In de openingsscene verandert een dansclub in een Blood Rave, waarbij bloed over het publiek wordt gesproeid. 'We onderzoeken nog of we ook echt bloed kunnen gebruiken', aldus de organisator. Speciaal voor het evenement is een sprinklerinstallatie ontwikkeld die 5.000 liter 'bloed' per uur kan sproeien. Er zal plaats zijn voor 1500 ravers. De muziek zal geïnspireerd zijn op de muzikale vormgeving van de scene.

Waar het Halloween-evenement wordt gehouden is vooralsnog geheim. 'Maar het is zeker ergens in Amsterdam'. De organisatie heeft op Youtube een filmpje gezet van een test met de sprinklerinstallatie. Bekijk hieronder beelden van de openingsscène.

Whatsapp