Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Beer Floating' in grachten gaat definitief niet door

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 augustus 2015, 04.09 uur · Foto: Wikimedia

Het stadsbestuur heeft de organisator van Beer Floating, een evenement waarbij mensen bier zouden drinken in opblaasbare objecten in de grachten, duidelijk gemaakt dat het evenement afgeblazen kan worden.

Op Facebook hadden al ruim 20.000 mensen aangegeven te willen komen. Het evenement komt oorspronkelijk uit Finland, waar de deelnemers met grote hoeveelheden alcohol in de rivier dobberen. Op 28 augustus zou de Nederlandse editie zijn.

De SP zag het evenement echter niet zitten en stelde vragen aan het stadsbestuur. Die laat nu weten dat er aan de organisatie is meegedeeld dat het evenement "niet gewenst" is, dat het zonder de benodigde vergunning niet mag worden gegeven en dat een eventuele vergunningsaanvraag zal worden afgewezen. 

Nieuw evenement
De initiatiefnemer heeft volgens de gemeente aangegeven af te zien van het plan. Wel wil hij een ander feest geven, onder de naam Amsterdam Dobbert. Dat zou op 20 september in Zuid moeten plaatsvinden. Hij heeft een vergunning aangevraagd, stadsdeel Zuid moet daar nog over beslissen.