Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Oppositie wil duidelijkheid over Choho's 'overlast is kwestie van perceptie'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 augustus 2015, 13.56 uur

De voltallige oppositie zal wethouder Abdeluheb Choho donderdag uitleg vragen naar aanleiding van zijn veelbesproken 'overlast is kwestie van perceptie' uitspraken.

In een interview in Het Parool stelde Choho klagers als onderdeel te zien van de Amsterdamse cultuur. 'Laten we de groeiende drukte gewoon accepteren en de stad zo inrichten dat we die drukte kunnen absorberen.' De krant werd naar eigen zeggen plat gemaild door boze Amsterdammers, voor de PvdA, GroenLinks, CDA, PvdD en de PvdO reden om vragen te stellen. 

Lees ook: Wethouder Choho: 'Overlast is iets heel ingewikkelds'

'De stellingname van het College is opmerkelijk daar het festival- en evenementenbeleid nog niet is vastgesteld. Ook de Agenda Groen, waar de discussie over festivals in parken thuis hoort, is nog niet door de Raad vastgesteld.' Ook zijn de partijen niet te spreken over de manier waarop de gemeente lijkt om te gaan met mensen die hinder of overlast ervaren, 'De beoordeling daarvan is in strijd met huidige beleid'.

De oppositie wil met het oog op de evenementen die deze zomer nog gehouden worden, snel om de tafel met Choho om zijn uitspraken en eventuele voorgenomen beleidswijzigingen te bespreken.

Lees ook: Bewoners Prinsengracht: Kan het allemaal ietsje minder met die Gay Pride?