Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Holleeder verbood verspreiding fragmenten College Tour'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 augustus 2015, 15.21 uur

Willem Holleeder eiste dat er geen losse fragmenten zouden worden uitgezonden van zijn interview bij College Tour in 2012. De topcrimineel wilde niet dat er delen van het gesprek buiten de context in een ander programma terecht zouden komen.

Dat zegt Carel Kuyl in het televisieprogramma Argos Medialogica dat vanavond wordt uitgezonden, weet NRC. Ter voorbereiding besprak Holleeder het interview met Eric Noomen, de voormalig hoofdredacteur van Nieuwe Revu waar hij een column had.

Ook wilde Holleeder een jaarcontract bij PowNed om aan de slag te gaan als parlementair verslaggever in Den Haag. PowNed-oprichter Dominique Weesie zag wel wat in de plannen, maar verslaggever Rutger Castricum wilde daar niet aan meewerken.

'Holleeder wilde samen met Rutger Castricum optrekken in Den Haag en dan politici aanspreken als ze niet de waarheid hadden verteld', aldus Weesie. Het initiatief van een samenwerking tussen Holleeder en PowNed lag bij Weesie, die het leuk leek om de topcrimineel een promo te laten inspreken.

De uitzending van Medialogica: De val van een Knuffelcrimineel is vanavond te zien op NPO 2 om 21.15 uur.