Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Zuid, Centrum en West raken groot gedeelte parkeerinkomsten kwijt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 augustus 2015, 01.08 uur

De opbrengsten van betaald parkeren gaan nu nog naar de stadsdelen, maar vanaf 2017 komt het in de zakken van de centrale stad terecht.

Dat meldt Het Parool. De stadsdelen waarin veel betaald geparkeerd wordt lopen daardoor veel geld mis en maken zich zorgen. Zo wordt er in Zuid 50 miljoen euro aan parkeergeld geïnd, in Centrum 43,3 miljoen en in West 32,3 miljoen. Maar in Noord wordt bijvoorbeeld slechts 3,5 miljoen euro parkeergeld betaald.

D66 staat niet achter de beslissing om al het geld in een fonds te stoppen en het vervolgens te verdelen. 'Het is natuurlijk raar dat stadsdelen die nu veel geld krijgen straks veel minder geld krijgen en andersom. Een van de opties zou kunnen zijn om Noord en Zuidoost uit solidariteit meer parkeergeld te laten vragen', aldus D66-raadslid Jan-Bert Vroege tegen AT5.

Over de verdeling van het parkeergeld wordt morgen in de Stopera vergaderd. Dan wordt bijvoorbeeld de optie van Vroege besproken. In hoeverre er nog aan het plan kan worden gesleuteld is onduidelijk, omdat de stadsdelen nu veel minder bevoegdheden hebben.