Start van hoofdcontent

112

NL
V

16-jarige jongen bewusteloos getrapt bij zware mishandeling Zuid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 augustus 2015, 19.01 uur

Een 16-jarige jongen is 18 juni ernstig mishandeld vlakbij de Albert Cuypmarkt. Het ging er zo hardhandig aan toe dat het slachtoffer zijn bewustzijn verloor.

Het slachtoffer was op die bewuste junidag aan het werk toen hij plotseling door een groep jongens werd aangevallen. Hij reed op een karretje door de Eerste van der Helstraat richting de Govert Flinckstraat. De groep rende op hem af en hij wordt geslagen. Ook wordt er meerdere malen keihard op hem ingetrapt. Vrienden van het slachtoffer proberen nog te helpen, maar tevergeefs. De jongen verliest zijn bewustzijn en blijft op straat achter. 

Aanleiding onduidelijk
De aanleiding voor de aanval blijft onbekend, maar duidelijk is dat de jongen heftig wordt toegetakeld. 'Als je kijkt naar hoe hard hij geraakt is vreesden we voor ernstig letsel, maar het lijkt mee te vallen', stelt politiewoordvoerder Ellie Lust. 'Hij heeft nog altijd last van duizelingen, maar zijn artsen vermoeden dat dit uiteindelijk over gaat. Maar het is ook een trauma voor deze jongen geweest natuurlijk.'

De politie is nu op zoek naar de drie daders. 'De hoofddader zou een vechtsporter kunnen zijn, dat blijkt uit de manier waarop hij de eerste trap uitdeelt', aldus Lust.
 
abc5media_image_0