112

NL
V

Personeel apotheek getraumatiseerd door overval

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 augustus 2015, 18.40 uur

De overval op apotheek Schinkel van afgelopen maandag is een zeer traumatische ervaring geweest, zegt apotheker Taco van Witsen.

'De overvallers hielden het personeel meteen onder schot. Eén van de personeelsleden moest met de overvaller naar beneden. Zij was alleen. De psychische impact daarvan is enorm,' zegt de apotheker, die zelf niet aanwezig was op het moment van de overval. De medewerkster moest uiteindelijk geld afstaan, waarna de twee in het zwart geklede overvallers weer vertrokken. 'Ik heb de beveiligingsbeelden gezien, en ook beelden van een omstander. De overvallers zagen er erg jong uit. Ze bleven rustig, maar wel erg zeker van hun zaak. Professioneel.' 

De Hoofddorppleinbuurt is de laatste tijd vaker in het nieuws door overvallen. Al is het wel ongebruikelijk dat een apotheek doelwit is. 'Onlangs werd de bank hier tegenover nog overvallen. Dan is het naïef om te denken dat dat ons niet zal gebeuren. Als je dan toch aan de beurt bent is het wel heel vervelend. Misschien is wel een maatschappelijk verschijnsel van deze tijd, hier in de buurt,' aldus van Witsen.

De daders van de overval op apotheek Schinkel zijn nog niet gepakt.