Stad

NL
V

Protesterende UvA-studenten blokkeren ingang Lutherse Kerk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2015, 18.09 uur

Een groepje van zo'n twintig studenten blokkeert momenteel de ingang van de Lutherse Kerk, daar staat de opening van het academisch jaar op het programma. Zij protesteren omdat ze vinden dat er nog altijd weinig is veranderd in de afgelopen tijd.

De leuzen van het groepje demonstranten klinken bekend in de oren: 'Bezet, blokkeer, dit beleid pik ik niet meer!'. De beloofde hervormingen na de Maagdenhuisbezetting zijn in hun ogen uitgebleven. Docent Rudi Valkhoff heeft zich ook bij de groep gevoegd, hij steunde openlijk de bezettingsacties en ligt sindsdien in de clinch met het bestuur. 

Het academisch jaar begint dus rumoerig, vanochtend was er al een relletje rond de ceremonie. De studenten mochten, een gedeelte van de ceremonie zelf invullen maar dat werd geschrapt. Volgens de UvA omdat er te grove taal werd gebruikt, de studenten stellen dat dit gedaan is omdat er in een gedicht kritiek werd geleverd op het college van bestuur van de UvA.

Lees ook: Bijdrage UvA-studenten geschrapt om grof taalgebruik

Demonstranten #oaj15 #UvA hebben springkussen ivoren toren neergezet op het #Spui, recht naast het #Maagdenhuis pic.twitter.com/xXHcW74Stp

— ASVA studentenunie (@ASVAstudentunie) August 31, 2015