Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bekende Brit: 'Ik denk dat ik een junk heb vermoord in Amsterdam'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 september 2015, 16.26 uur · Foto: Twitter.com / @cjdemooi

De Britse tv-persoonlijkheid CJ de Mooi heeft in zijn onlangs verschenen biografie verklaard dat hij in de jaren '80 mogelijk een junk heeft vermoord in Amsterdam.

Dit meldt Het Parool op basis van berichten in Britse media. De Mooi is bekend als panellid in de BBC-quiz Eggheads. Inmiddels is de 45-jarige De Mooi een bekende tv-persoonlijkheid, maar in de jaren tachtig leefde hij berooid op straat in Amsterdam. 

In zijn biografie vertelt hij hoe hij in 1988, werkzaam als prostituee, bedreigd werd door een man met een mes toen hij in een telefooncel stond. 'Deze oude man, overduidelijk een enorme drugsgebruiker, kwam met een mes in zijn hand op me af. Hij trof me op een verkeerde dag; er brak iets in me. Ik sloeg hem keihard in z'n gezicht, sloeg het mes uit zijn hand en gooide hem in de gracht. Ik ga er van uit dat ik hem vermoord heb. Ik heb geen idee wat er met hem is gebeurd.'

Volgens The Mirror was de politie in Amsterdam niet op de hoogte van het incident, maar zullen ze de zaak nu onderzoeken.

Lees ook: 'Bekende Brit kan niet meer gestraft worden na doden junk'