Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurtbewoners naar de rechter om overlast eetcafé Sloterkade

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 september 2015, 10.35 uur

Buurtbewoners stappen naar de rechter omdat ze gek worden van de overlast veroorzaakte door eetcafé Van Mechelen aan de Sloterkade in Zuid. 'We doen elke nacht tot 02:00 uur geen oog dicht', zegt een omwonende tegen De Telegraaf.

Het gaat dan vooral om overlast veroorzaakt door rokers, die in de binnentuin en voor het café een sigaretje roken en geluid maken, dat galmt over het water. Maar ook het geschraap van stalen stoelen over de betonnen vloer 'dreunt door'. Ook zitten bewoners continu in een frituurlucht, doordat de welstandscommissie de vergunning voor een hoge schoorsteen ontzegde.

Verder wordt de stoep geblokkeerd door geparkeerde fietsen en maken dronken bewoners 's nachts herrie. De omwonenden willen nu dat de rechter de cafévergunning van Van Mechelen intrekt, zodat slechts de restaurantvergunning overblijft. In dat geval moet het restaurant 's avonds eerder dicht. Gisteren maakten de bewoners hun gang naar de rechtbank.

Rik van der Graag en Pieter van der Schaaf, uitbaters van het eetcafé balen van de gang van zaken. Ze hebben naar eigen zeggen goed contact met veel buren. 'Het is jammer dat deze groep niet met ons in gesprek wil', laten ze weten. 'En bovendien is het de vraag of de overlast minder wordt. Met een restaurantvergunning mag je ook tot 01:00 uur openblijven'.