112

NL
V

Mishandelaar transseksuele prostituee vlucht half naakt weg over de Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 september 2015, 17.57 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die een transseksuele prostituee ernstig heeft mishandeld. Op de beelden is te zien dat hij half ontkleed over de Wallen rent. Vanavond vraagt de politie aandacht voor de zaak in het AT5-opsporingsprogramma Bureau020.

De dader is een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij heeft donkerblond haar en een litteken aan de rechterkant van zijn gezicht.

Enorme klap
De mishandeling gebeurde donderdagavond 27 augustus toen het slachtoffer aan het werk was in de Barndesteeg, vlakbij de Nieuwmarkt. De klant kwam rond 21.30 uur binnen, betaalde voor orale seks maar wil al snel meer. Het slachtoffer gaf aan dat hij daarvoor meer moest betalen. 'Op dat moment geeft hij een enorme klap op haar hoofd waardoor ze op de grond valt. Ze schreeuwt ook tegelijkertijd terwijl hij op haar in blijft beuken, ook op haar hoofd', vertelt vertrouwenspersoon Heleen Driessen.

Op de beelden is te zien dat voorbijgangers verbaasd omhoog kijken als ze het lawaai en geschreeuw uit de peeskamer horen komen. Het slachtoffer smeekt om te stoppen, maar dit doet hij pas als hij kennelijk schrikt van een deur die opengaat in een andere kamer. De man raapt gauw zijn kleren bij elkaar en rent de steeg uit.

Gescheurde lip
Op foto's is te zien hoe ernstig ze is mishandeld. 'Ze heeft twee blauwe ogen die helemaal zijn dicht geslagen. Ook is haar lip gescheurd, helemaal vanuit het midden. Dat moest ook worden gehecht. Verder heeft ze overal op haar lichaam blauwe plekken', aldus Driessen.

De politie neemt de zaak hoog op. Dit keer heeft de prostituee aangifte gedaan, maar dat gebeurt lang niet altijd. 'We zien dat vrouwen dit soms zien als risico van het vak. Ze melden de agressie en het geweld niet bij de politie. Laat dat onze oproep zijn, ze moeten dat wel melden', aldus politiewoordvoerder Ellie Lust.