Ajax moet eerste tegendoelpunten incasseren

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 september 2015, 23.38 uur

Ajax is vanavond tegen de eerste verliespunten in de eredivisie aangelopen. Het elftal kwam bij FC Twente niet verder dan een gelijkspel (2-2), na een achterstand van 2-0.

Ajax liet zich twee keer verrassen door een hoekschop van FC Twente. Een vrijstaande Felipe Gutiérrez opende in de twintigste minuut de score na een laag getrapte corner van Hakim Ziyech (1-0). Ajax stond vlak even na rust te slapen toen Ziyech en Jerson Cabral snel een hoekschop namen. Nemanja Gudelj veroorzaakte vervolgens met een handsbal een strafschop, die Ziyech fraai benutte (2-0).

Invaller Viktor Fischer bracht Ajax in de 65e minuut weer terug in de wedstrijd. Yaya Sanogo, ook al ingevallen, versierde in de 82e minuut een penalty door over de armen van de debuterende doelman Joël Drommel te duiken. Nemanja Gudelj maakte vanaf elf meter geen fout.