Start van hoofdcontent

Stad

nl

Franse toerist overleden na drugsgebruik in hostel bij Vondelpark

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 september 2015, 12.02 uur

De Franse toerist die zaterdagavond rond 21.45 uur gewond raakte in het trappenhuis van een hostel aan het Zandpad, vlakbij het Vondelpark, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Dat meldt de politie tegen AT5. Het gaat om een 28-jarige man uit Frankrijk. Hij is gevallen of gesprongen van de derde etage. De politie onderzoekt dat nog. 

Hulpdiensten hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren. De Fransman is daarna naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij is overleden. 

Volgens de politie is er zeer waarschijnlijk sprake van drank- en drugsgebruik. De man zou meerdere soorten drugs hebben gebruikt, waaronder paddo's. Het trappenhuis in het hostel is als plaats delict aangemerkt. De politie doet onderzoek naar het incident. 

Lees ook: Franse toerist raakt zwaargewond na drugsgebruik in hostel bij Vondelpark

De toerist was met vrienden in Amsterdam, de vrienden zijn net als het personeel van het hostel opgevangen door de politie. Via de vrienden wordt contact gelegd met de ouders van de man.

Nog twee mensen afgevoerd
Naast deze toerist zijn er nog twee mannen overgebracht naar het ziekenhuis wegens drugsgebruik. Een van de twee werd daarbij geboeid, ook ging er politie in de ambulance mee.

Martin Damen