Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Elf pontjes nodig om iedereen het IJ over te krijgen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 september 2015, 17.00 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp: 06-51190938

Volgens Wijkvereniging Overhoeks zijn er straks tot wel elf veerponten nodig om alle bezoekers die Noord willen bezoeken het IJ over te krijgen.

De wijkvereniging kwam tot dit aantal door in kaart te brengen hoeveel bezoekers nieuwe projecten aan de noordkant van het Ij verwachten en dit af te zetten tegen de maximumcapaciteit van de veerboten, zo schrijft Het Parool.

Zelfs in een gunstigere berekening zijn er zes tot zeven pontjes nodig, stelt de wijkvereniging. Omdat voor zulke aantallen veerboten op het water en aan de kade natuurlijk geen plaats is, wil de wijkvereniging dat er direct wordt begonnen met de ontwikkeling van metrostation Sixhaven. 'Nu beginnen is goedkoper en zal leiden tot een snellere realisatie dan gaan bouwen als de Noord/Zuidlijn eindelijk rijdt.'

In een reactie tegenover Het Parool stelt de gemeente dat de ontwikkeling van een extra metrostation 'een interessante optie' is. 'Maar pas zodra de Noord/Zuidlijn is afgebouwd'. Verder wordt er gekeken naar de inzet van veren of de aanleg van een of meerdere fietsbruggen over het IJ.