Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geëmotioneerde Badr Hari besluit stilzwijgen te verbreken: 'Ik heb dat niet gedaan'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 september 2015, 01.28 uur

Badr Hari heeft voor de rechter tóch een verklaring afgelegd tijdens het hoger beroep, dat vandaag tegen hem diende. Vorig jaar werd de kickbokser veroordeeld tot anderhalf jaar cel vanwege meerdere mishandelingen, onder andere van zakenman Koen Everink tijdens dancefestival Sensation.

Ook vanochtend, toen Hari zijn gang naar de gerechtshof maakte, kon hij rekenen op behoorlijk wat media-aandacht. En juist die media moesten het ontgelden. Tijdens zijn verklaring betoogde Hari namelijk dat hij -of hij nu sprak of niet tijdens het proces- continu 'kapot werd geschreven'. Op het moment dat het ging over een incident in Club AIR aan de Amstelstraat, besloot Hari toch een verklaring af te leggen.

De kickbokser zou de medeoprichter van die uitgaansgelegenheid in elkaar hebben geslagen en de tanden uit de mond getrapt. Zelf gaf Hari vandaag aan dat hij de man niet heeft aangeraakt. Dat de kickbokser zich liet verleiden om toch te praten, verraste ook zijn advocaat Bénédicte Ficq. 'Hij heeft bekend wat hij heeft gedaan. Hij heeft Koen Everink een klap gegeven en ook een zaak die in het Cooldown Café speelde, heeft hij bekend'.

Ook in dat café heeft Badr Hari een man mishandeld, zoals hij eerder al bekend had. 'Maar het incident in Club Air heeft Hari altijd ontkend. Het steekt hem dat er een vergissing wordt begaan, dat er gedacht wordt dat hij dat wel gedaan heeft. Dat emotioneerde hem en daarom besloot hij te reageren tijdens de zitting'.  

Lees ook: Badr Hari zocht hulp: 'Had problemen met uitlokking'