Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari: 'Beloof dat u me niet meer terugziet in rechtbank'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 september 2015, 19.05 uur

'Ik kan beloven dat u me niet meer terugziet in de rechtbank', dat zei kickbokser Badr Hari vanmiddag tegen het gerechtshof.

Hari kreeg aan het einde van de zitting de kans om te spreken. 'Ik ben vandaag drie jaar terug gegaan in de tijd. Tijd dat ik onwetend was. Dom in sommige opzichten. Ik kan nu zeggen dat ik volwassen ben geworden door de zweepslagen van 't leven.' Ook richtte hij het woord tot de slachtoffers. 'Ik kan mij het verdriet inbeelden dat ik ze heb aangedaan, en de moeilijke tijd die zij doormaken. Ik betreur het heel erg dat ik daarbij betrokken was. Ik ben nu 30 en vader. Ik ben nu volwassen geworden. Ik kan beloven dat u me niet meer terugziet in de rechtbank.' 

Badr Hari mag overigens zolang het hoger beroep in zijn zaak loopt, op vrije voeten blijven. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg het hof eerder deze week om de kickbokser direct weer in voorlopige hechtenis te nemen. Dit uit angst dat hij naar zijn huidige woonplaats Marrakech zou vluchten.

Lees ook: Advocaat Ficq neemt OM flink onder vuur in Hari-zaak

Hari's advocaat Benedicte Ficq noemde dat verzoek vrijdag belachelijk. De dertigjarige Amsterdammer, die wordt verdacht van meerdere mishandelingen in het uitgaansleven, zou het nooit in zijn hoofd halen om zijn strafzaak en zijn sportieve carrière zo te frustreren.