Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt boos om afsluiting Magere Brug: 'Het is onverantwoord bestuur'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 september 2015, 19.22 uur

Mensen die de afgelopen dagen lekker over de Magere Brug wilden lopen of fietsen kwamen het water niet over. De brug is namelijk twee hele weken afgesloten in verband met de viering van 200 jaar koninkrijk, op 26 september en daar is de buurt helemaal niet blij mee.

'Het is een hele belangrijke route voor fietsers van het Centrum naar het oosten van de stad, het is dé fietsroute en die snij je gewoon af voor twee weken en dat is gewoon onverantwoord bestuur, dat je dat zo paf boem doet', zegt één van de omwonenden.

Volgens de bewoners hebben veel ouderen last van de afsluiting van de brug en moeten ze nu honderden meters omlopen. Het parkeren langs de Amstel is er ook al niet makkelijker op geworden. 'Ik denk niet dat er iemand aan zal onderdoor gaan, maar het geeft wel heel veel overlast', vindt een andere bewoner.

'Er zijn genoeg andere karakteristieke plekken in Nederland waar dit feest plaats kan vinden. Bijvoorbeeld Huis Ten Bosch, dan hebben er minder mensen last van'. De omwonenden hebben handtekeningen verzameld tegen de afsluiting van de brug, die zijn inmiddels bij het stadsdeel ingediend.

UPDATE: Stadsdeel Centrum heeft laten weten dat de brug niet twee weken dicht is, maar 12 dagen.