Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchtelingen Sportcentrum Caland verhuizen naar Zuid en Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 september 2015, 21.37 uur

De vluchtelingen die tot nu toe verbleven in het Sportcentrum Caland, moeten morgen allemaal verhuisd zijn naar de opvanglocaties in Zuidoost en Zuid. Dat heeft de gemeente vanavond laten weten.

'Woensdag vertrekken de laatste mensen uit de sporthal. Daarna wordt het sportcentrum weer geschikt gemaakt voor gebruik door sporters en anderen', schrijft de gemeente. Het is de bedoeling dat leerlingen van het Calandlyceum, maar ook andere sporters vanaf begin volgende week weer gebruik kunnen maken van de sporthal.

Lees ook: Ruim 650 vluchtelingen vinden onderdak in Amsterdam

Vanaf morgen zijn er nog drie opvanglocaties in de stad: op de Flierbosdreef in Zuidoost, de vandaag aangewezen voormalige gevangenis aan de Havenstraat en de Wethouder Verheijhal in Oost. De vluchtelingen uit de Sportcentrum Caland worden verdeeld over de locaties in Zuidoost en Zuid, omdat het de bedoeling is dat ook de sporthal in Oost binnenkort weer vrijgemaakt wordt voor sporters. In het AT5 programma De Burgemeester gaf Eberhard van der Laan al aan dat de opvang van de vluchtelingen in de sporthallen een noodoplossing was.

De gemeente heeft eerder toegezegd dat de stad 1500 vluchtelingen op wil vangen.