Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Woningen voor vluchtelingen en studenten bij Sportpark Riekerhaven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 september 2015, 10.40 uur

Als het aan het stadsbestuur ligt, komen er 500 woonunits voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, studenten en net afgestudeerden bij Sportpark Riekerhaven in Nieuw-West.

Het sportpark was de thuisbasis van voetbalclub FC Chahab en deze daarnaast deze zomer regelmatig het toneel van allerlei dancefestivals. Het is de bedoeling dat het nieuwe complex de naam "Startblok Riekerhaven" gaat krijgen en in de zomer van volgend jaar klaar is voor bewoning.

De al afgeschreven woonunits zijn van woningcorporatie De Key en staan nu nog bij de Houthavens, maar worden opgeknapt en verplaatst. 'Juist door 250, met name jonge, vluchtelingen bij 250 andere jongeren te plaatsen willen we een campusachtige omgeving creëren die moet zorgen voor échte integratie', zegt wethouder Laurens Ivens tegen De Telegraaf.

Het besluit over het nieuwe wooncomplex wordt 28 oktober besproken in de Stopera. Ook de Raad van Commissarissen van De Key moet nog instemmen met het project. Jongeren zouden ongeveer vijf jaar in de woningen kunnen blijven.