Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog geen tips over agressieve passagiers in bus

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 september 2015, 13.59 uur

De politie heeft exact nul bruikbare tips binnengekregen over de agressieveling die een buschauffeur van GVB met de dood bedreigde. Blijkbaar herkende niemand de man van wie gisteravond beelden werden getoond in ons opsporingsprogramma Bureau 020.

De man bedreigde op zaterdagochtend 11 april een buschauffeur met de dood in Slotervaart. Dat gebeurde nadat de bestuurder van lijn 18 het eerst aan de stok kreeg met een andere passagier bij bushalte Jan Tooropstraat.

Lees ook: Bewakingsbeelden: buschauffeur meerdere keren met dood bedreigd

Een inzittende van de bus reageerde woedend nadat de chauffeur hem vertelde dat zijn vriendin niet gratis met de bus mee mocht, toen bleek dat er onvoldoende saldo op haar ov-chipkaart stond. De chauffeur voelde zich zo bedreigd door de man dat hij de bus stilzette en de meldkamer inschakelde. Daarop bedreigde een andere passagier de buschauffeur met de dood in het Nederlands en Marokkaans. 

Het gaat om een licht getinte man van ongeveer 25 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80, met een normaal postuur en droeg een bruine halflange jas en daaronder een Gucci-tas. 

Tweede zaak
Ook over een messentrekker wiens portret gisteravond werd getoond in Bureau 020 zijn nog geen tips binnengekomen, zo laat de politie weten. De man toonde een buschauffeur zijn steekwapen, nadat de bestuurder hem vroeg of hij plaats maken. Het gaat om een blank of licht getinte man, van zo'n 1.75 meter met een mager postuur en grijs stijl haar.

De politie hoopt dat er alsnog mensen zijn die beide mannen herkennen.