Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote borsten: meer of minder fooi? Amsterdamse test het

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 september 2015, 19.06 uur

Een ongeïnteresseerde blondine met een flinke bos hout voor de deur. Haalt die nou meer of minder fooi op dan een minder bedeelde serveerster die er alles aan doet om het haar klanten naar de zin te maken? Renée van der Schoot probeerde het uit in een kroeg in West.

Een 'sociaal experiment', noemt de Amsterdamse het: haalt ze de meeste fooi op als zichzelf, of met een opzienbarend diep decolleté? Ze testte het met een verborgen camera als medewerkster van Bar Baarsch aan de Jan Evertsenstraat, uiteraard zonder medeweten van haar klanten. "Wanneer ik als mezelf ga, doe ik heel aardig. Met m'n cup dubbel D ga ik alleen de dingen doen die ertoe doen, namelijk betalen."

Zonder fratsen
Uiteindelijk blijkt dat haar klanten de Renée zonder fratsen aanzienlijk meer betalen. Bovendien kreeg ze met grote borsten enkel fooi van mannen en helemaal níets van vrouwen, merkt ze op.

Een beetje gek, noemt ze het resultaat. Om vervolgens te concluderen dat een dubbel D 'dus niet zoveel beter' is. Het onderzoek van Renée van der Schoot (26) staat op haar YouTubekanaal en is zeker geen straf om naar te kijken. Oordeel zelf.