Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Dikke Charles' Geerts neergestort met helikopter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 oktober 2015, 19.27 uur

'Dikke Charles' Geerts, de ongekroonde koning van de Wallen, is neergestort met een helikopter tijdens zijn vakantie in Kenia. Dat heeft de voormalig seksondernemer vanmiddag bevestigd aan AT5.

Geerts laat weten dat alles goed met hem gaat. 'Ik heb het ongeluk overleefd, dus ik ben een tevreden mens.' Het incident met de helikopter waar hij in zat, deed zich voor op 27 juli tijdens zijn bezoek aan Kenia. Geerts was daar voor de begrafenis van een oude kameraad.

Technisch mankement
Op de dag van het ongeluk was Geerts wezen vissen met een vriend. Bij de landing deed zich een technisch mankement voor, herinnert hij zich. 'Ineens ging de helikopter wel erg snel naar beneden.' Geerts sloeg over de kop en liep een diepe snee op in zijn been van zo'n 25 centimeter. Zijn kameraad bleef ongedeerd, net als de piloot van de helikopter. Over de exacte hoogte kan hij niets zeggen. Eerder vandaag deed ook website Vlinderscrime melding over het incident.

Het herstelt verloopt goed, maar langzaam, zegt Geerts. 'Dat komt door de leeftijd hè. Maar ik ben nog altijd even mobiel.'

Geerts, groot geworden in pornoartikelen en raamprostitutie, verkocht in 2007 zijn panden op de Wallen voor 25 miljoen euro aan de gemeente. Een jaar eerder trok de ondernemer zich terug uit de rosse buurt na (loos) alarm van het landelijk bureau Bibob, dat criminele banden en witwassen veronderstelde.