Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Van der Laan besloot pas vanochtend over aanblijven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 oktober 2015, 17.40 uur

Burgemeester Van der Laan nam pas vanmorgen de definitieve beslissing dat hij door wil als burgemeester van Amsterdam. Dat zei hij zojuist in Het Gesprek met de Burgemeester op AT5.

De burgemeester zei de afgelopen maanden naar de beslissing te zijn toegegroeid. Maar de echte beslissing kwam pas vanmorgen: 'Mijn vrouw zei, ga je straks in de taxi naar de Commissaris van de Koning een muntje opgooien?' grapte Van der Laan. Zover kwam het niet, de burgemeester lichtte vanochtend zijn gezin in. De afgelopen maanden had hij daarover uitvoerig overlegd met hen.

De burgemeester gaf aan dat dat hij een betere balans wil tussen werk en privé-leven. Dat zal betekenen dat hij wat minder vaak 's avonds en in het weekend te zien zal zijn voor de Amsterdammer. Van der Laan: 'Ik wil 's avonds ook wat vaker thuis eten.' Hij vertelde dat zijn familie ook achter de beslissing staat.

Lees ook: Burgemeester Van der Laan: 'Ik wil door!'

Grootste opdracht voor de komende jaren vindt hij de balans in de stad te bewaren. Volgens de burgemeester zal Amsterdam groeien maar moeten Amsterdammers het nog wel prettig vinden om er te kunnen wonen. Hij gaf als voorbeeld Londen waar huizen voor gewone Londenaren onbetaalbaar zijn. Ook veiligheid blijft een prioriteit: er wordt volop ingezet op de top-1000 om jonge criminele Amsterdammers op het rechte pad te krijgen.