Start van hoofdcontent

Stad

nl

Heldhaftige getuige stapt filmend op overvallers af: 'Ik zou het zo weer doen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 oktober 2015, 18.16 uur

Een dappere getuige is een maand geleden filmend een winkel binnengelopen die op dat moment werd overvallen.

De zaak, een camerawinkel aan de Pieter Calandlaan, werd op het moment dat de getuige langskwam overvallen door een gewapend duo. In het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 zijn beelden van de overval te zien en doet de getuige zijn verhaal. 

Twee telefoons
'Ik zag twee jongens op een scooter. Helemaal in het zwart met bivakmutsen op', stelt de filmer. 'Ik voelde direct een soort verontwaardiging. Boosheid. Ik stond stijf van de adrenaline, zeker toen ik het geschreeuw uit de winkel hoorde. Een halve seconde dacht ik verder de winkel in te lopen, maar toen besloot ik toch maar 112 te bellen.'

Lees ook: Duo op scooter overvalt winkel aan Pieter Calandlaan

Vuurwapen
De getuige, in het bezit van twee telefoons, blijft echter filmen vanaf de straat terwijl hij de politie belt. In een soort live verslag van de overval beschrijft de getuige wat hij ziet. Dit blijft hij doen, ook als de overvallers naar buiten komen en een wapen op hem richten. 

'Ik zou het zo weer doen'
Hoewel hij dus duidelijk in gevaar is geweest, zou de filmer zo weer zijn camera pakken. 'Ik zou het zeker nog een keer doen. Ik vind het niet oké dat dit gebeurt in een gebied waar ontzettend veel kinderen op straat zijn. Of überhaupt dat het gebeurt natuurlijk. Iets filmen, vanuit een veilige positie, is iets wat iedereen kan doen als 'ie iets ziet wat niet oké is'.
abc5media_image_2