Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gehandicapte zussen opgesloten in huis door kapotte lift

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 13.52 uur

Semiah en Jacky Wadilie zijn sinds maandagavond hun woning in Oost niet meer uit geweest. De zussen zitten in een rolstoel en door een kapotte lift zijn ze gedwongen in de flat te blijven.

'Ik ging dinsdagochtend uit huis, wil op de knop van de lift drukken, staat er op een briefje: "lift buiten werking"', vertelt Jacky. 'Ik kan wel van die trap rollen, maar dan komt het heel verkeerd uit.' Semiah: 'Dan kom je ook beneden, maar niet op de goede manier.'

In 2008 bezocht AT5 de zussen al eerder toen de lift het langere tijd het niet deed, toen moest zelfs de brandweer er aan te pas komen hen naar boven te dragen. Na die tijd werd met woningbouwcorporatie De Key afgesproken dat de lift voortaan bij defecten binnen twee uur gemaakt zou worden.

De Key laat weten de nu ontstane situatie in de flat aan de KNSM-laan "heel vervelend" te vinden. De benodigde onderdelen voor de kapotte lift waren niet meer op voorraad, waardoor op de bestelling gewacht moest worden. De lift is donderdagochtend gerepareerd.