Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zes aanhoudingen bij grote handhavingsactie Westelijk Havengebied

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 oktober 2015, 19.11 uur

Bij een handhavingscontrole heeft de politie donderdag zes personen aangehouden. De controle werd gehouden in het Westelijk Havengebied. Er zijn onder andere twee mannen aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs.

Een andere man, een 28-jarige Amsterdammer, werd aangehouden omdat hij stond gesignaleerd. Ook reed hij zonder rijbewijs. Een ander werd opgepakt omdat hij illegaal in Nederland verbleef. Hij werd door de Marechaussee overgedragen aan de vreemdelingendienst. Twee personen werden nog aangehouden voor openstaande boetes die ze niet konden betalen. 

Er werden verder boetes uitgedeeld voor het bezit van traangas, rijden zonder rijbewijs en overbelading. De douane deelde nog een boete uit voor het vervoeren van afval zonder vergunning. Ook de Belastingdienst kon lekker cashen tijdens de actie. Er werd 23.500 euro opgehaald en er werden acht auto's in beslag genomen. 

De auto's werden op de Basisweg al rijdend gescand waarna snel kon worden nagetrokken of er nog boetes open staan. Vervolgens werden de auto's van de weg geplukt waarna de openstaande zaken werden afgehandeld.