Start van hoofdcontent

Stad

nl

Video: man geschampt door trein na negeren spoorbomen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 oktober 2015, 00.11 uur

In september werd een man van 21 geraakt door een sprinter van de NS. De man was een van vijf jongens die dachten nog net even onder de slagboom door te kruipen. De laatste werd echter geraakt en raakte daarbij lichtgewond aan zijn schouder.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 19 op 20 september bij station Diemen. De groep van vijf wilden waarschijnlijk de trein naar centraal station nog halen. Daarbij kropen ze onder de slagboom door, maar dat pakte niet goed uit. De beelden van het ongeluk werden in beslag genomen door de politie maar zijn nu aan RTVNH gegeven. Je ziet dat de jongen struikelt en vervolgens wordt geschampt door de sprinter.

Lees ook: Man negeert spoorbomen en wordt geschept door trein

ProRail maakte vandaag bekend dat het bedrijf aangifte gaat doen tegen de groep jongens. Het bedrijf wil daarmee duidelijk maken dat dit soort praktijken niet door de beugel kunnen. 'Helaas zien we nog te vaak dat mensen met haast toch nog even onder de gesloten spoorbomen duiken. Niet doen: het is levensgevaarlijk', zegt het bedrijf tegen NU.nl. Volgens het spoorbedrijf is de aangifte onderdeel van een aangescherpt beleid.