Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE Slachtoffer schietpartij is voormalig advocaat Haydar Zengin

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 oktober 2015, 19.40 uur

De man die gisteren in de Derkinderenstraat in Nieuw-West is doodgeschoten is de 37-jarige in Turkije geboren Haydar Zengin. Hij was oud-advocaat en recentelijk werkzaam als tolk en administratief medewerker.

UPDATE 13.15 uur
Over het motief van de moord is nog niets bekend, de politie houdt alle scenario's nog open en wil nog niet spreken van een liquidatie. 'Dit heeft te maken met dat het onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer nog in volle gang is', aldus de politie in een persbericht.

Zengin werd gistermiddag met meerdere kogels in een kantoor van een bouwbedrijf doodgeschoten. Ambulancepersoneel probeerde hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij had van 2009 tot 2013 een eenmanszaak voor Rechtskundig advies, vertaal- en tolkwerkzaamheden en consultancy, op diverse adressen in West, Nieuw-West en het Westelijk Havengebied.

Politiek betrokken
Hij was in 2010 actief als advocaat bij een kantoor in Wassenaar. Enkele jaren na zijn beëdiging raakte hij zijn titel kwijt, maar onbekend is waarom. Zengin was politiek betrokken. Enkele dagen voor zijn dood riep hij via Facebook vrienden en bekenden op om naar een bijeenkomst te komen waar een Turks parlementslid Metin Kulunk. Ook plaatste hij vele posts over het geweld in Turkije.

In 2012 werkte hij nog mee met het NTR-programma 'De klas van '81' waarin hij vertelde over zijn leven. Zo sprak hij in groep zes geen woord Nederlands, maar wist hij zich binnen korte tijd opte werken naar het gymnasium. Uiteindelijk studeerde hij rechten aan de VU 

Het is voor het eerst in vier maanden dat er een persoon om het leven komt door een schietincident.