Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Onderzoek naar liquidatiegolf legt uitzendbureau voor criminelen bloot'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 oktober 2015, 13.52 uur

Voor het eerst sinds het begin van de liquidatiegolf in de stad heeft de politie een bende in kaart gebracht die fungeert als een soort uitzendbureau voor de onderwereld. De organisatie wordt gelinkt aan de moord op Gwenette Martha in mei vorig jaar in Amstelveen en zou mogelijk betrokken zijn bij meerdere moordpartijen.

Dat meldt De Telegraaf vandaag na het inzien van een aantal vertrouwelijke documenten uit het onderzoek naar 'Koper26'. De groep zou criminelen onder andere ondersteund hebben door wapens en supersnelle auto's te leveren. In elk geval één auto, die door de bende gesloten en geprepareerd is, werd gebruikt bij de liquidatie van Martha. 

Na een uitgebreid onderzoek zijn zeven mannen aangehouden, allen afkomstig uit Utrecht en omgeving. Bij invallen in woningen en garageboxen werd een grote hoeveelheid wapens aangetroffen, het gaat om één van de grootste vondsten ooit. Ook werden de foto's van vijf onbekende mannen gevonden, mogelijk doelwitten die geliquideerd dienden te worden.

Volgende week moeten de arrestanten voor de rechter verschijnen. Zij hebben nog geen verklaring afgelegd en beroepen zich op hun zwijgrecht. Ze worden verdacht van wapenbezit, het voorbereiden van moord en deelname aan een criminele organisatie. 

Lees ook: Beelden: Gwenette Martha kort na liquidatie