Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wilde verhalen over dood van captain No Surrender Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 oktober 2015, 18.13 uur

Brain Dalfour, de leider van de Amsterdamse afdeling van motorclub No Surrender, is overleden. Er doen wilde verhalen de ronde over de omstandigheden van zijn dood. Hij zou vermoord zijn, maar een woordvoerder van politie kan dat niet bevestigen.

Dalfour, die 47 jaar oud is geworden, stond bekend als een beroepscrimineel. Hij onderhield contact met bekende criminelen, zoals de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Het feit dat hij captain werd van de Amsterdamse tak van de motorclub, was in die zin opmerkelijk te noemen, schrijft Het Parool

Verschillende bronnen melden dat Dalfour één van de mannen zou zijn, die werden gevonden in een vakantiehuisje in het Brabantse Hooge Zwaluwe. Daar werden donderdag aan het eind van de middag twee lichamen aangetroffen. De politie kan niet bevestigen of één van de twee inderdaad Dalfour is, maar zegt wel dat er inmiddels twee verdachten zijn aangehouden. 

Op de Facebook-pagina van No Surrender wordt de overleden leider herdacht. 'Onze captain Brain is niet meer in ons midden. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en naasten. Rust zacht broeder', is te lezen bij een portretfoto van Dalfour.