Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt 'begrijpt niets' van verdwenen tramhalte op Ceintuurbrug

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 oktober 2015, 20.10 uur

Sinds gisteravond is de Ceintuurbrug weer officieel in gebruik. Buurtbewoners en ondernemers zijn blij dat de renovatie is afgerond. Maar ze zijn minder te spreken over de verdwenen tramhalte.

Eigenlijk zou de brug pas in maart volgend jaar worden opgeleverd, maar de werkzaamheden verliepen zonder tegenslagen of vertraging. In totaal nam de operatie een jaar en zes weken in beslag. 'We zijn een stuk sneller dan gedacht, maar tegelijkertijd constateer ik dat ondernemers en bewoners het een jaar en 6 weken lang zonder deze brug hebben moeten stellen en dat is met name voor ondernemers een forse tik', zegt wethouder Pieter Litjens.

Daar zijn de ondernemers het mee eens, zij zijn blij dat de brug nu weer open is. 'De loop was eruit, mensen gaan de brug niet over, zoeken andere wegen. Het was niet alleen voor mij zwaar, maar voor alle winkeliers. Mensen blijven weg', aldus opticien Coen Mulder. Maar waar hij, andere ondernemers en omwonenden minder blij mee zijn, is dat de tramhalte op de brug nu verdwenen is.

'Ja dat is heel erg. Heel erg. We hebben heel veel oudere mensen hier wonen', zegt Mulder. 'Die moeten nu een heel eind gaan lopen, of naar de Ferdinand Bolstraat, of naar het Roelof Hartplein. Ik snap er helemaal niks van.' Volgens verantwoordelijk wethouder Litjens gaat het om een bewuste keuze om meer ruimte te creëren, maar liggen de andere haltes nog steeds op een aanvaardbare afstand.