Start van hoofdcontent

Stad

nl

Johan Cruijff heeft longkanker

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 oktober 2015, 15.28 uur · Foto: Jos van Zetten

Volgens radiozender Catalunya Ràdio en krant Mundo Deportivo zou Johan Cruijff longkanker hebben. De ziekte zou afgelopen dinsdag geconstateerd zijn tijdens een controle in het ziekenhuis van Barcelona. De manager van Cruijff bevestigt tegenover NU.nl dat de oud-voetballer gezondheidsproblemen heeft.

De manager kan niet beamen dat bij Cruijff longkanker is geconstateerd. Volgens Spaanse media ondergaat de 68-jarige voormalige sterspeler momenteel testen om te bekijken wat de omvang van de tumoren is. Cruijff woont al jaren in Barcelona, waar hij de FC tussen 1988 en 1996 trainde en daarna als adviseur fungeerde. Die laatste rol heeft Cruijff ook bij Ajax.

Cruijff rookte in het verleden zo'n 20 sigaretten per dag en moest in 1991 geopereerd worden, omdat zijn kransslagader zo slecht was geworden, dat hij een zware hartaanval op de loer lag. Na de operatie stopte hij met roken en werd zelfs een hoofdrolspeler in een campagne tegen roken.

UPDATE 13.25 uur
Het management van de 68-jarige oud-topvoetballer heeft de ziekte van Cruijff bevestigd. De onderzoeken zijn nog gaande.

Manager van Johan #Cruijff aan lijn gehad. Hij heeft inderdaad gezondheidsproblemen en is in het ziekenhuis geweest. Straks meer op NU.nl.

— Jeroen Bijma (@JeroenBijma) October 22, 2015