Start van hoofdcontent

Stad

nl

Management bevestigt: 'Johan Cruijff heeft longkanker'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 oktober 2015, 16.11 uur · Foto: Henry van Dijk / ajaxfotoside.nl

Johan Cruijff heeft, zoals Spaanse media vanochtend al berichtten, longkanker. De berichten worden bevestigd door het management van de oud-voetballer.

'In de afgelopen weken heeft Johan Cruijff medisch onderzoek laten verrichten in een ziekenhuis in Barcelona. Hierbij is longkanker vastgesteld. De onderzoeken zijn echter nog gaande', is te lezen in een persverklaring. Meer informatie wordt niet momenteel niet verstrekt, 'omwille de privacy van Johan en vanwege het feit dat de onderzoeken nog niet afgerond zijn'. 

Cruijff rookte in het verleden zo'n 20 sigaretten per dag en moest in 1991 geopereerd worden, omdat zijn kransslagader zo slecht was geworden, dat hij een zware hartaanval op de loer lag. Na de operatie stopte hij met roken en werd zelfs een hoofdrolspeler in een campagne tegen roken.

Ajax laat in een reactie weten dat staf en spelers geschokt hebben gereageerd: 'Zowel in Turkije waar de A-selectie zich op dit moment bevindt, als op de Toekomst en in de Amsterdam Arena'. Directeur Edwin van der Sar: 'Namens de club wens ik Johan en zijn familie veel sterkte en beterschap'.

Lees ook: Spaanse media: 'Johan Cruijff heeft longkanker'