Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Slechtste koffie van Nederland op Buikslotermeerplein'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 oktober 2015, 13.27 uur

De slechtste koffie van Nederland koop je op het Buikslotermeerplein in Noord. 'Bitter als gal en met de smaak van metaal', zo omschrijft het AD de koffie van Favori Segafredo Espresso.

Zaterdag kwam de jaarlijkse koffietest van de krant uit. Twee teams bezochten 118 koffiezaken in Nederland. Ook de cappuccino en de espresso van Favori Segafredo Espresso komen er niet goed van af. 'Slonzig kopje, het schuim vol bellen komt eroverheen. Waterige, vieze bijsmaak. Verschrikkelijk.' En: 'De gewone koffie in een kleiner kopje. Metaal, as en bitter. Waardeloos', valt te lezen in het rapport.

De eindconclusie van de jury: 'Wanneer zou een vertegenwoordiger van Segafredo hier voor het laatst een kop koffie hebben gedronken? Dit soort bedrijven wil je toch niet als klant hebben? Slecht voor je naam.'

De hoogst genoteerde Amsterdamse koffiezaak is Vascobelo V-bar op het Rokin. De jury geeft deze koffie een 8 gemiddeld. Voor de beste koffie van Nederland moet je naar Rotterdam: Het Hoofdkantoor krijgt een 10.