Ajax wint in Arnhem na moeizame start

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 oktober 2015, 17.38 uur

Ajax heeft in Arnhem drie punten op kunnen halen en zorgt er voor dat Vitesse voor het eerst dit seizoen niet wint in eigen huis. Het werd uiteindelijk 1-3.

Het begon allemaal erg moeizaam voor Ajax. In de eerste minuut was er al een gele kaart na een overtreding van Gudelj. Vitesse was later in de eerste helft de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Wel was er nog een goede kans van Bazoer die in de handen van Vitesse-keeper Room terecht kwam. Na een kopduel ging Klaassen neer en greep naar zijn hoofd. Hij blijft er last van houden en blijft na de eerste helft in de kleedkamer. Lasse Schöne vervangt hem op het veld.

Na de rust wilde het tij nog niet meteen keren. In de 54e minuut valt de 1-0 voor Vitesse. De bal gaat na een schot van Qazaishvili via de voet van Veltman het doel in. Daarna lijkt Ajax wakker te worden en worden ze gevaarlijker. In de 71e minuut maakt Viktor Fischer dan de gelijkmaker na een vrije trap van Lasse Schöne. Een minuut later komt de uitclub zelfs op voorsprong na een goal van Bazoer. In de slotfase wordt het dan nog 1-3 als de ingevallen debutant Sam Hendriks voorzet en Lasse Schöne dit af weet te maken.

Met de overwinning verstevigt Ajax de koppositie in de eredivisie. Maar Feyenoord volgt op korte afstand. De Rotterdammers moeten vandaag nog tegen AZ en kunnen na winst wederom op gelijke hoogte komen met Ajax.