Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari terug naar Marokko: 'Een goed leven leiden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 oktober 2015, 20.36 uur

Badr Hari gaat vrijdag terug naar Marokko. Dat heeft de advocate van Badr Hari, Bénédicte Ficq, gezegd. Ze zei ook 'positief' te zijn over de uitspraak van de rechter vandaag. De vechtsporter werd veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. Ook moet hij zo'n 45.000 euro aan schadevergoeding betalen.

De uitspraak was hoger dan de rechtbank eerder oordeelde. 'Maar daar kan mijn cliënt mee leven', ze Ficq. 'En als mijn cliënt er mee kan leven, kan ik er ook mee leven.' De advocate gaf ook aan dat Badr Hari nu terug gaat naar Marokko. 'En daar gaat hij het leven leiden dat hij de afgelopen drie jaar ook heeft geleid. Dat is werken en een goed leven leiden. Goed voor andere mensen. Hij is een andere kant op gegaan. En dat is gewoon goed', zegt Ficq tegen AT5. 

Lees ook: Drie jaar cel geëist tegen Badr Hari in hoger beroep

Ficq zei kort na de uitspraak van het gerechtshof ook dat ze van plan is naar de Hoge Raad te stappen. Omdat de uitspraak van het hof daarom nog niet onherroepelijk is, kan Hari in principe gaan en staan waar hij wilt.

Lees ook: Badr Hari veroordeeld tot twee jaar cel

Het gerechtshof hield er rekening mee dat Badr Hari een professioneel kickbokser is. 'Het hof heeft met name in het oog gehad dat iemand als professioneel kickbokser moet weten wat de gevolgen kunnen zijn van zijn handelen. En dat hij desondanks toch geweld heeft gebruikt', zegt persraadsheer Helma Tilleman. 'Het betreft ook allemaal uitgaansgelegenheden waar deze vijf feiten zijn gepleegd. Er zijn dus ook veel toeschouwers. En mensen die, ondanks dat ze dat misschien niet willen, daar allemaal getuige van zijn. En dat veroorzaakt onrust', aldus Tilleman.