Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veertien aanhoudingen en vier agenten lichtgewond in aanloop Ajax - Fenerbahçe

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 november 2015, 21.22 uur

De politie heeft in aanloop naar de wedstrijd Ajax - Fenerbahçe veertien aanhoudingen verricht. De verdachten maakten zich onder andere schuldig aan openlijke geweldpleging, belediging, gooien van zwaar vuurwerk en verkoop van valse kaarten.Vier agenten raakten lichtgewond nadat zij op de Dam werden bekogeld.

Lees ook: Voetbalsupporters gooien met meubilair naar de ME op de Dam

Eén man werd vanmiddag tijdens een opstootje op de Dam aangehouden, omdat hij vuurwerk bij zich had. Bij die aanhouding keerde een tiental personen zich tegen de politie. Zij gooiden daarbij stenen, flesjes, terrasstoelen en vuurwerk naar de Mobiele Eenheid. De politie weet daarop vier mannen aan te houden wegens openlijke geweldpleging. Daaronder ook de man die een politieagent verwondde. Een vijfde verdachte kon later bij de Arena worden aangehouden.

Bij de Arena zijn nog eens zeven personen aangehouden voor de verkoop van valse kaarten, het gooien van zwaar vuurwerk en openlijke geweldpleging. Bij het Centraal Station werd iemand opgepakt omdat hij in het bezit was van een boksbeugel.

Een 25-jarige Amsterdammer werd op heterdaad gepakt omdat hij zijn stadionverbod overtrad. De man stond gesignaleerd wegens de ongeregeldheden op De Toekomst, voorafgaand aan de wedstrijd Ajax - PSV.

Drie agenten die op de Dam gewond raakten konden ter plekke worden behandeld. Een vierde agent is aan zijn verwondingen in zijn gezicht in het ziekenhuis behandeld.