Benefietavond moet sportvereniging Only Friends redden van ondergang

0
Whatsapp

Stad

Benefietavond moet sportvereniging Only Friends redden van ondergang

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 november 2015, 22.04 uur

Sportvereniging Only Friends zit in zwaar weer. De financiële bijdragen van het Ronald McDonald Kinderfonds worden afgebouwd en nu moet de vereniging de broek zelf ophouden. Reden voor vrijwilliger Jan Heijst om een grootse Amsterdamse benefietavond te organiseren.

Het Ronald McDonald kinderfonds gaat zich steeds meer richten op hun kinderhuizen, en daarom gaat de geldkraan voor sportclub Only Friends de komende jaren steeds dichter. 'Dat heet een zachte landing, maar na 2018 moeten we alles in het werk stellen om die zeshonderd kinderen niet buiten de deur te laten staan', aldus initiatiefnemer Jan. 'Ik vind het gewoon sneu', vult Jan's dochter June aan. 'Kinderen die hier sporten dat maakt mij echt gelukkig. Het is voor mij echt gewoon mijn tweede woning.'

Daarom bedacht Jan een Amsterdamse benefietavond. 'Iedereen zei, dat is leuk, dat moet je doen. Iedereen die aan dit evenement meedoet, die doen dat allemaal belangeloos.' Onder andere Wesley Bronkhorst, Peter Beense en Dries Roelvink zijn op 12 december van de partij.

Whatsapp